“Als je het niet kunt voelen, kun je het niet helen. Hoe dieper je kunt voelen, hoe dieper je kunt helen”

Jan Bommerez

Therapie en behandelvormen

Tijdens een sessie en traject werk ik altijd op een holistische en lichaamsgerichte manier. Ik zet daarbij verschillende therapie en behandelvormen in. Hieronder kun je daar meer over lezen.

Therapie en behandelvormen

Tijdens een sessie en traject werk ik altijd op een holistische en lichaamsgerichte manier. Ik zet daarbij verschillende therapie en behandelvormen in. Hieronder kun je daar meer over lezen.

Innerlijk kind werk
Het innerlijk kind staat voor de ervaringen die in je kindertijd veel indruk hebben achtergelaten. Dit kunnen fijne ervaringen zijn, zoals liefde en aandacht, maar ook sterke emoties en kwetsende ervaringen, zoals angst, onveiligheid, verlating, onrecht of woede.  Wanneer als kind de situatie te groot was om te verwerken, blijft een stukje in het kind in deze emotie of situatie steken en ontwikkeld niet verder. Hierdoor kunnen allerlei beperkende overtuigingen ontstaan, welke je nu weerhouden van het leven naar je volste potentie. Overtuigingen zoals: Ik ben niet goed genoeg, ik moet het alleen doen, er is geen liefde voor mij. Vanuit de toen gevoelde pijn en beperkende overtuigingen ontstaan overlevingsmechanismen zoals aanpassingsgedrag, pleasen, controlegedrag, verantwoordelijkheid over nemen van anderen, hard zijn voor jezelf, altijd bezig zijn etc.

Met innerlijk kind werk ga je terug naar je kindertijd. Vanuit je volwassen bewustzijn (de persoon die je nu bent) en vanuit je ware zelf, dat wie jij in essentie bent, kun je contact maken met dat stukje kind in jou, die zich onveilig, angstig, gekwetst of overweldigd voelde. Door vanuit het hier en nu contact te maken met dat deel in jou, het alsnog te geven wat het nodig heeft, vanuit de volwassene die je nu bent, kan er ruimte en heling ontstaan, zodat de oude pijn, beperkende overtuigingen en patronen los gelaten kunnen worden.

Het is niet nodig om van te voren te weten welke situaties en ervaringen hebben gezorgd voor de beperkende overtuigingen en patronen, omdat het meeste in je onderbewuste ligt opgeslagen. Zoals Jan Bommerez zegt, je lichaam is je onderbewuste en spreekt een eigen taal. Door je lichaam als ingang te gebruiken, komt tijdens een sessie de situatie die van belang is om los te laten, via je onderbewuste naar je bewustzijn. Zodat er ruimte en heling kan ontstaan.

Lichaamsgerichte therapie
Zoals hierboven beschreven is je lichaam je onderbewuste. In het cel geheugen van je lichaam zijn alle bewuste en onbewuste herinneringen opgeslagen, welke voor een groot deel bepalen wat je voelt, denkt, hoe je handelt en je gedraagt!

Door te werken met het lichaam als ingang, kom je op een dieper laagje bij de kern van dat wat jou nu belemmert en ook op een dieper laagje bij de kern van jezelf! Door oefeningen te doen welke je zenuwstelsel kalmeren en reguleren, ademhalingstechnieken, bewustzijn te brengen in je lichaam en plekken die aandacht vragen, leer je de taal van je lichaam beter te spreken en kun je contact maken met een oneindige bron van wijsheid.

(Familie) opstellingen en systemisch werk
Het systemisch gedachtegoed gaat uit van het idee dat we zijn gevormd door de dynamiek van het systeem waarin we zijn opgegroeid (je gezin) en je familiesysteem (je familie/generatielijn). Als er in deze systemen een disbalans of verstoring zit, kan dat leiden tot blokkades, belemmerende overtuigingen en patronen, psychische klachten en spanning. Wanneer er balans in het systeem is of komt, heeft dit invloed op het hele systeem.

Systemisch werk gaat uit van verschillende principes: geven en nemen moet in balans zijn, de rangorde of volgorde moet in balans zijn, ieder heeft zijn eigen plek en eigen lot om te dragen. Wanneer er in de onderstroom systemisch een disbalans is, ontstaan er verstrikkingen in de energie en kan bv een kind voor zijn ouders of grootouders een last gaan dragen, die niet van hem/haar is. Dit kan tot 7 generaties terug gaan. Zo blokkeert je energie en levensstroom, wat kan zorgen dat je vast loopt in het leven, herhalende patronen in relaties tegen komt, gaat worstelen met jezelf of last krijgt van onverklaarbare klachten.

Door middel van individuele (familie) opstellingen, oa met poppetjes en vloerankers, het inzetten van het systemisch gedachtegoed tijdens een sessie en het inzichtelijk maken en losmaken van verstrikkingen, komt er balans in het systeem, wat zorgt voor ontlading van oude pijn, ontspanning en innerlijke rust.

Je kunt niet helen, wat niet van jou is. Voor een groot deel dragen wij lasten en verstrikkingen tot zeven generaties terug! Wanneer je de last en verantwoordelijkheid voor het deel van de ander kunt loslaten, geeft dit zoveel bevrijding en ruimte. Je kunt terug komen in je eigen kracht en autonomie en er ontstaat ruimte voor jouw ware, prachtige zelf.

Magisch en helend!

Haptische massage
Doordat we aanraken en aangeraakt worden, kunnen we onszelf voelen en verbinding maken met de mensen en de wereld om ons heen. Als het voelen niet goed ontwikkeld is of geblokkeerd raakt, is het moeilijk om echt contact te maken en waardevolle relaties op te bouwen. Haptische massage komt voort uit de haptonomie. Hapsis (gevoel), massage (aanraken). Aanraken met gevoel.

Wanneer je aangeraakt wordt door iemand vanuit een zuiver en aanwezig deel, geeft dit een gevoel dat je er mag zijn, een gevoel dat je bevestigd wordt in je eigen Zijn. Het brengt je letterlijk, fysiek, dichter bij jezelf. Door deze vorm van aanraken zet je energie in beweging en kan vastgezette energie weer gaan stromen. Haptische massage leert je dichter bij je gevoel te komen om van daaruit beter keuzes te kunnen maken in wat goed is voor jou. Het helpt je een betere balans te vinden tussen denken en voelen wat leidt tot een beter functioneren op elk levensgebied.

Tijdens een sessie zet ik haptische massage in voor het ervaren en ontwikkelen van meer lichaamsbewustzijn, co-regulatie en het integreren en verwerken van de vrijgekomen energie na het inzetten van therapeutische werkvormen. Een zachte landing, zodat je opgeladen en met fijne energie de deur uit gaat.

Meditatie en visualisatie
Meditatie is getuige leren zijn van alles wat er in je afspeelt. Waarnemen, zonder mee te gaan in je denken, voelen en emoties. Aanwezig zijn bij jezelf, steeds op een dieper laagje in jouw kern. Hoe groter je bewustzijn, hoe meer je vanuit een getuige positie waarnemer kunt zijn van wat er in jou leeft en gebeurt. Meditatie is een hulpmiddel om jezelf te leren reguleren. Er zijn vele wetenschappelijke onderzoeken die de positieve effecten van meditatie laten zien. Het helpt om stress te verminderen, innerlijke rust te vergroten en meer focus te krijgen.

Visualisatie is een techniek waarbij je (positieve) beelden in gedachte voor je ziet en volgt. Zo kun je gewenste situaties visualiseren/ voor je zien. Door middel van visualisatie kun je ook systemisch familielijnen voor/achter je zien en daar energetisch jezelf op de juiste plek zetten en oude last aan de ander teruggeven.

Tijdens mijn sessies gebruik ik een meditatie/ visualisatie om je te laten landen en meer in verbinding te brengen met je lichaam en onderbewustzijn. Van daaruit kunnen we op een dieper laagje werken in de onderstroom, bewust maken wat gezien wil worden en komen we sneller tot de kern van daar waar jij in vast loopt.

Traumatherapie & EMDR
EMDR is de afkorting van Eye Movement Desensitisation en Reprocessing. Het is een (wetenschappelijk) bewezen zeer effectieve behandelmethode bij angst, trauma, fobieën en andere klachten. Ervaringen die stressvol, angstig, overweldigend of schokkend/traumatisch zijn geweest en hebben gezorgd voor een blokkade, beperkende overtuiging en vastgezette energie, kun je met EMDR goed behandelen. Door het stimuleren van beide hersenhelften met links/rechts bewegingen met de handen, een licht of geluid, wordt de emotionele lading en spanning van de gebeurtenis losgekoppeld en vervangen door gewenste overtuigingen.

Er zijn vele doorbraken bekend bij mensen na EMDR therapie. Het mooie aan deze therapievorm is dat er vaak maar enkele sessies nodig zijn om grote veranderingen in gang te zetten. Tijdens mijn sessies combineer ik EMDR (indien nodig en gewenst) samen met de bovengenoemde behandelvormen, zoals innerlijk kindwerk en een lichaamsgerichte benadering. Dit maakt de EMDR behandeling extra effectief en krachtig.

Ja, ik wil me graag inschrijven

Een inschrijving is geheel vrijblijvend en pas definitief na het inplannen van de afspraak.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden

Next Steps: Sync an Email Add-On

To get the most out of your form, we suggest that you sync this form with an email add-on. To learn more about your email add-on options, visit the following page (https://www.gravityforms.com/the-8-best-email-plugins-for-wordpress-in-2020/). Important: Delete this tip before you publish the form.

Naam*
Geboortedatum
Naam kind (optioneel)
Geboortedatum kind (optioneel)
Adres

Hoe kan ik je bereiken?

Reden voor aanmelding

Wil je in een aantal zinnen omschrijven wat voor jou de belangrijkste reden is voor aanmelding?